Navigácia

  • Vážení rodičia,

    kolegovia,

    milí žiaci!

     

     

     

                Po ukončení môjho päťročného funkčného obdobia si myslím, že je čas aby sme sa  na chvíľku zastavili a zhodnotili čo sme za toto obdobie dosiahli. Ciele, ktoré sme si ako škola stanovili v akčnom pláne na funkčné obdobie 2008 – 2013 sa nám  podarilo do bodky  splniť. Zamerali sme sa hlavne na zlepšenie  materiálno – technického zabezpečenia školy, a v neposlednom rade spolu s pedagogickými pracovníkmi na zvyšovaní  úrovne  výchovno – vzdelávacieho procesu. Podarilo sa nám odstrániť havarijný stav na streche hlavnej budovy ako aj v jej  suteréne  a na časti školského dvora. Všetky triedy prvého stupňa v obidvoch budovách sme zariadili  novým nábytkom, zrekonštruovali sme všetky sociálne zariadenia a vytvorili sme tak vhodné podmienky pre žiakov ako aj pre pedagogických aj nepedagogických zamestnancov. Počas tohto obdobia sme sa aktívne zapájali do rôznych spoločensko – kultúrnych podujatí , súťaží , v rámci ktorých sme  dosiahli popredné miesta , a to  nielen v rámci rimavskosobotského okresu či banskobystrického kraja, ale aj na celoslovenskej úrovni.

    Denno – denne musíme čeliť rôznym problémom a riešiť ich. Bez koncepčného, cieľavedomého a trvalého prístupu by sme však takto nenapredovali  a riešenie problémov by bolo oveľa zložitejšie. Nikdy som ako riaditeľ školy nehľadal dôvody, prečo sa niečo nedá. Vždy som sa snažil nájsť kompromisné  riešenia. I napriek tomu, že mnohokrát bola naša práca podrobená nekorektnej a neprofesionálnej kritike.

    To čo robíme, robíme pre našu školu, aby bola krajšia, lepšia, kvalitnejšia a aby naši žiaci boli čo najlepšie pripravení na zvládnutie svojich povinností na stredných školách. Teší ma, že je stále veľa žiakov, pedagógov ako aj  rodičov, ktorí vnímajú dianie na našej základnej škole pozitívne, a sú hrdí,  že môžu byť  súčasťou jednej najväčšej a najkvalitnejšej školy v celom regióne.

    Nakoľko som dostal vašu dôveru na ďalšie funkčné obdobie, ako riaditeľ Základnej školy Mihálya Tompu – Tompa Mihály Alapiskola, chcem Vás ubezpečiť, že to čo sme spolu začali aj dokončíme. Budem rád, keď v plnení týchto cieľov budeme  so všetkými zamestnancami školy  ako aj s rodičmi jednotní  a spoločne za päť rokov zvládneme  to čo sme si stanovili.  Ja sa budem usilovať Vašu dôveru nesklamať a verím, že spoločným pričinením zabezpečíme lepší rozvoj Základnej školy Mihálya Tompu – Tompa Mihály Alapiskola a  pozdvihneme  jej úroveň ešte vyššie.

    Stiahnúť prezentáciu

    Štefan Orosz

    riaditeľ školy 


     

  • Týždeň Mihálya Tompu

    Posledný októbrový týždeň, sa na Základnej škole Mihálya Tompu v Rimavskej Sobote niesol  v znamení   rôznych kultúrnych  a  športových podujatí.  Škola si každoročne pripomína  výročie narodenie známeho  básnika Mihálya Tompu, po ktorom  je škola pomenovaná.

    Po slávnostnom otvorení sa Dni Mihálya Tompu odštartovali  besedou so známou spisovateľkou Magdou   Kovácsou a jej dcérou  Zsófiou Bárczi , ktorá učí maďarský jazyk na  Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre . Beseda sa niesla v príjemnej atmosfére.  Obidve spisovateľky poukázali na dôležitosť čítania a žiakom odkázali, aby čítali čo najviac a čo najčastejšie.   

    Žiaci si svoje vedomosti preverili v rôznych súťažiach , či už v oblasti ochrany životného prostredia alebo v literárnej, ktorá sa  niesla pod názvom „Výročie výročí“. Úlohou žiakov bolo pripraviť a predniesť prezentácie o živote a tvorbe spisovateľov. Súťažili družstvá z  Putnoku,  z Rimavskej Seči, z Egru a našu školu reprezentovali dve družstvá.

    Zručnosť a talent  deti preukázali v obľúbenej súťaži „Kto čo vie?“. Striedal sa tam  folklórny spev s moderným,   divadelné scénky, rôzne tanečné  choreografie, hra na hudobné nástroje či prednes poézie a prózy. Nechýbal ani šport  a to judo.

    Súčasťou týchto dní bola aj súťaž v kreslení  rôznymi technikami na tému „Mesto Rimavská Sobota očami detí“.  Zaujímavou aktivitou bolo vyrezávanie dreva pod vedením učiteľky Kataríny Nagyferenczovej , ktorá s veľkou trpezlivosťou zaúčala žiakov do tajov drevorezby .

    Po stopách Mihálya Topmu  sa vydali  siedme, ôsme a deviate ročníky. Išlo o literárny  výlet po trase Rimavská Sobota – Chanava- Igrice-Kelemér , kde veľkú časť svojho života Mihály Tompa  prežil.  

    Tradičným podujatím je  aj výlet pre piate ročníky  do  Salgotarjánu do župnej knižnice , ktorá nesie názov po Balassi Bálint.

    Veľký úspech zaznamenali športové podujatia a  to zumba party  v podaní Madarász Fanny  a jej  tanečníčok, ktoré v rytme tanca rozhýbali  takmer celú školu. Po prvýkrát sa na škole  konalo športové dopoludnie, ktoré zorganizovalo združenie rodičov školy . O pohár  Mihálya Tompu si sily zmerali dievčatá a chlapci vo vybíjanej a vo futbale. Proti sebe sa postavili  nielen dva tímy z našej školy ale aj z Reformovaného cirkevného gymnázia.   Snáď najväčšími súpermi vo futbale  boli zmiešané  mužstvá  zložené  z rodičov a z  učiteľov obidvoch škôl.  Víťazmi sa napokon stalo mužstvo  rodičov a učiteľov zo ZŠ Mihálya  Tompu. Vo vybíjanej si prvenstvo odniesli dievčatá zo Šrobárovej ulice.

    Vyvrcholením týždňa bol koncert Kicsi hang. V podaní  Menyhárt Józsefa a  Borbély Katalin   sme si vypočuli zhudobnené básne od  známych autorov ako Józsefa Attilu, Bettes Istvána, či Nagy Lászla. 

    Tohtoročný týždeň Mihálya Tompu sa úspešne zavŕšil a  už teraz sa môžeme tešiť na budúci rok  na ďalšie zaujímavé podujatia ,ktoré škola pripraví. Poďakovanie patrí všetkým pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom, ktorí s veľkou trpezlivosťou a  láskou tento bohatý program pripravili a organizačne zvládli. 

     

  • V Y H L Á S E N I E o poukázaní sumy do výšky 2% zaplatenej dane

     

    Obraciame sa na Vás so žiadosťou o podporu činnosti našej školy. Pomôcť nám môžete poukázaním 2 % z daní. Tieto peniaze odvádza každá fyzická aj právnická osoba a každý zamestnanec do štátneho rozpočtu. Poukázaním sumy o 2 % z Vašich daní môžete podporiť aj aktivity našej školy.

    Ako poukázať 2 % z dane?

    Zamestnanec

    Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania najneskôr do 15. februára príslušného roka. Zamestnávateľ Vám po vykonaní zúčtovania vystaví Potvrdenie o zaplatení dane. Vyplňte formulár Vyhlásenie o poukázaní  dane a doručte ho osobne alebo poštou na daňový úrad v mieste Vášho bydliska, najneskôr do 30. apríla daného roka.

     

    Fyzická osoba, ktorá si daňové priznanie podáva sama

    Vyplňte daňové priznanie, vypočítajte si 2 % z dane z príjmov fyzickej osoby, ktoré môžete poukázať iba jednej organizácii. Minimálny príspevok pre organizáciu je 3,32 €. Pri vypĺňaní daňového priznania je potrebné uviesť údaje o organizácii.:

     

    Názov: Združenie maďarských rodičov na Slovensku, Základná škola M. Tompu s vyučovacím jazykom maďarským

    Sídlo: Šrobárova 12, 979 01  Rimavská Sobota

    Právna forma: občianske združenie

    IČO: 35626356 129

    Číslo účtu: 7752643/5200

    Právnická osoba

    Vyplňte daňové priznanie, vypočítajte si 2 % z dane z príjmov právnickej osoby. Túto sumu môžete poukázať viacerým organizáciám. Minimálny príspevok pre 1 organizáciu je však 8,30 €. Rovnako ako pri fyzickej osobe, aj tu je potrebné uviesť údaje o organizácii.

     

    Tlačivo pdf  |  Tlačivo rtf

     

  • Oznámenie

    Vážený rodičia,

           riaditeľstvo základnej školy Vám oznamuje, že v zmysle § 55 ods. (10) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa Systému hodnotenia žiakov v školskom roku 2011/2012 Základnej školy Mihálya Tompu - Tompa Mihály Alapiskola polročné vysvedčenia sa nevydávajú. Základná škola vydáva žiakovy posledný vyučovací deň prvého polroka výpis klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok vytlačený na kancelársky papier.  Tento výpis obsahuje kalsifikáciu prospechu a správania a podpis triedneho učiteľa. Nakoľko výpis klasifikácie v zmysle zákona nie je úradnou listinou, neobsahuje otlačok pečiatky a nepodpisuje ho štatutárny zástupca školy, teda riaditeľ školy. Vysvedčenie žiak dostanie posledný deň druhého polroka. Rodič si môže žiadať vydanie polročného vysvedčenia formou písomnej žiadosti.

     

  • Oznámenie pre žiakov v hmotnej núdzi (strava, školské potreby)

     

    Vážení rodičia!

      

    Žiadame všetkých rodičov, aby vyplnili priložené tlačivo „ Vyhlásenie rodičov detí alebo fyzických osôb, ktorým je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu“ v dvoch vyhotoveniach. Jeden exemplár je potrebný k žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu a druhý v súvislosti s poskytnutím školských potrieb na rok 2012.

    Údaje prosím vyplňte paličkovým písmom! Nič nevynechajte, to znamená:

    • meno matky, rodné číslo, trvalý pobyt,
    • meno otca, rodné číslo, trvalý pobyt,
    • meno žiaka (alebo žiakov, v tom prípade, ak školu navštevuje viac),
    • dátum prosíme dopísať 2.1.2012, (v tom prípade, ak tam bude novembrový alebo decembrový dátum z roku 2011, úrad práce neakceptuje Vaše vyhlásenie)
    • podpis otca a matky – to znamená podpis obidvoch rodičov

     

    V prípade, ak je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, prosím vyplňte údaje zákonného zástupcu.

     

    Žiadame všetkých rodičov, aby doručili tieto dokumenty triednym učiteľom najneskôr do 09.12.2011, ktoré základná škola postúpi ďalej úradu práce.

    V prípade, ak nesplníte hore uvedené záležitosti, Vaše deti nedostanú dotáciu na stravu ani na školské potreby, ktorá sa vzťahuje na kalendárny rok 2012.

     

    Za Vašu spoluprácu Vám vopred ďakujeme.

     

  • Oznámenie o poskytnutí riaditeľkého voľna žiakom

       Riaditeľ Základnej školy Mihálya Tompu – Tompa Mihály Alapiskola v Rimavskej Sobote oznamuje žiakom tunajšej školy, že dňa 18. novembra 2011  poskytne žiakom  riaditeľské voľno podľa §150 ods.5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní( školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

     

    Riaditeľské voľno bude  poskytnuté z prevádzkového dôvodu.

    Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke ani školská jedáleň a školský klub.

     

    Vo vyučovaní sa bude pokračovať  21.11. 2010 (pondelok).

     

     

  • Úradné hodiny

    Orosz Štefan – riaditeľ školy

    Pondelok: 13.00 - 15.30

    Utorok:     13.00 - 15.30

    Streda:     13.00 - 15.30

    Štvrtok:    13.00 - 15.30

    Piatok:      13.00 - 15.30

     

    Tóthová Csilla – zástupkyňa riaditeľa

    Pondelok: 11.00 - 15.30

    Streda:     11.00 - 16.00

    Piatok:      12.00 - 13.40

     

    Ádám Judit – zástupkyňa riaditeľa

    Pondelok: 13.00 - 15.30

    Utorok:     10.00 - 15.30

    Štvrtok:    14.00 - 15.30

     

    Adorjánová Andrea - ekonómka

    Pondelok: 7.30 - 10.00

    Streda:     7.30 - 10.00

    Piatok:      7.30 - 10.00

  • Rozhodnutie zamestnávatela o organizačnej zmene

    Základná škola Mihálya Tompu – Tompa Mihály Alapiskola, Šrobárova 12

    Rimavská Sobota - Rimaszombat

     

    V Rimavskej Sobote, 07.07.2011 

     Číslo: 898/2011

     

     

    ROZHODNUTIE ZAMESTNÁVATEĽA

    O ORGANIZAČNEJ ZMENE

     

    Rozhodnutie zamestnávateľana základe:

     

    • Zákona č 523/2004 Z.z. o rozpočtových pravidláchverejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov, nariadenia vlády SR č. 630/2008 Z. z., ktorým sa ustanovujú podrobnosti rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre školy a školské zariadenia v znení neskorších predpisov
    • Rozpisu rozpočtu zriaďovateľa  číslo 69/2011 zo dňa 02.05.2011 pre Základnú školu Mihálya Tompu – Tompa Mihály Alapiskola, Šrobárova 12, Rimavská Sobota – Rimaszombat rok 2011,
    • VyhláškyMŠ SR č. 320/2008 Z.zo základných školách v znení neskorších predpisov
    • Nariadenia vlády SR  č. 422/2009  Z.z. ktorým sa ustanovuje  rozsah priamej vyučovacej činnosti a priamej výchovnej činnosti  pedagogických  zamestnancov.

     

    Zamestnávateľ prijíma opatrenia:

    K zníženiu počtu vedúcich  zamestnancov pre zabezpečenie činnosti a existencie prevádzky školy od 1. 9. 2011.

    Zníženie počtu vedúcich zamestnancov t.j. zrušenie funkcie  tretieho zástupcu riaditeľa školy k 1. 9. 2011.

     

    Zamestnávateľ bude v pracovnoprávnych vzťahoch postupovať podľa ustanovení § 54 Zákonníka práce a súvisiacich príslušných ustanovení Zákonníka práce a rozhodnutia zamestnancov.

     

     

     

     

                                       Okrúhla

    pečiatka

     

     

     

          ................................................................................

                            PaedDr. Štefan Orosz

    riaditeľ Základnej školy Mihálya Tompu

    – Tompa Mihály Alapiskola

     Šrobárova 12, 979 01  Rimavská Sobota

       

  • VYHLÁSENIE rodičov detí alebo fyzických osôb, ktorým je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu

  • Projektové stretnutie v Dánsku

    Žiaci a učitelia ZŠ M. Tompu navštívili Dánsko

    26. Máj 2010

    Dvanásť detí a štyria učitelia zo Základnej školy M. Tompu v Rimavskej Sobote sa zúčastnili druhého stretnutia partnerských krajín (Slovensko, Dánsko, Fínsko, Španielsko) v rámci projektu Comenius, tentokrát v Dánsku.

    Krajina na nás zapôsobila nielen svojou krásou, ale aj príjemnými a komunikatívnymi ľuďmi. Skvelý týždeň plný zážitkov a precvičovania si anglického jazyka sa začal už prvý deň, po prílete do hlavného mesta, Kodane. Pozreli sme si centrum mesta, výmenu čestnej stráže pred kráľovským palácom, absolvovali sme plavbu loďou z prekrásneho kanálu Nyhavn až po známu štvrť Christiansborg.

    Poobede nás čakal ďalší let na polostrov Jylland, do mesta Karup. Hostiteľské rodiny, s ktorými  deti  komunikovali cez internet už dlhšiu dobu, čakali na každého žiaka. Ustatí, ale predsa vysmiati sme sa tešili na večernú „Welcome party“ v hostiteľskej Thorning Skole, kde každá krajina prezentovala jedlo typické pre svoju krajinu. Pochutnali sme si medzi inými na dánskych šalátoch, fínskej saláme, slovenských syroch a pagáčoch či španielskych olivách.

    Ďalší deň sme sa všetci oboznámili s dánskym školským systémom,  nakukli sme do učební, žiaci si spoločne pozreli aj tematické videá natočené doma /u nás to bol športový Deň výzvy/. Popoludnie bolo vyhradené pre programy s rodinami – prechádzky, návštevy a veľa -veľa rozprávania v angličtine.

    V stredu nás čakal celodenný výlet do Billundu, strediska  svetoznámeho Legolandu. Fantastické miniatúry domov a mestečiek,  rozprávkových postáv či zvierat v životnej veľkosti, zábavný park, veľa smiechu a zábavy, a naviac krásne počasie. Nezabudnuteľný zážitok pre deti i dospelých!

    Nenudili sme sa ani vo štvrtok, keď nám naši dánski priatelia prezentovali dánsku dobu ľadovú v oblasti Hald Sø v Midjyllande, krajine Vikingov. Prekrásna prírodná scenéria poskytovala vynikajúce miesto na športový deň. Zmiešané skupiny detí, ale aj učiteľov si vyskúšali orientačný beh, futbal, beh vo vreci či rundball – špeciálny druh loptovej hry. To všetko  s inštrukciami, samozrejme, v angličtine.

    Večer nás čakala rozlúčková zábava s výbornými dánskymi špecialitami a diskotékou pre žiakov. A keďže si niektorí aj poplakali, zistili sme, že stretnutia skutočne plnia svoj účel – popri aktívnom osvojovaní si anglického jazyka a spoznávaní  rôznych krajín Európskej  žiaci nadväzujú  multikultúrne priateľstvá.

    Ďalší deň ráno sme sa  s ťažkým srdcom rozlúčili, ale prileteli domov s dobrým pocitom, že do ďalšieho stretnutia v Španielsku to už nie je tak ďaleko.

    Tento projekt bol realizovaný s finančnou podporou Európskej komisie, Generálneho riaditeľstva pre vzdelávanie a kultúru v rámci Programu celoživotného vzdelávania.

  • Challenge Day

    Challenge Day

    V telocvični Základnej školy M. Tompu na Novomeského ulici včera prebiehalo športové predpoludnie „Challenge Day“, v réžii detí zapojených do projektu Comenius.

    Ako uviedli hlavní organizátori podujatia, pedagógovia Zuzana Hrecska  a Norbert Ádám, bol  to program paralelne prebiehajúci v štyroch krajinách Európy. Dánsko, Fínsko, Španielsko a Slovensko spolu robili ďalšiu akciu s pod názvom Šport nás spája. Bola to už štvrtá aktivita v rámci projektu Comenius po videoprezentáciách o meste, škole či vianočných zvykov.

    Takmer 150 detí súťažilo v rôznych športových aktivitách. Deti si mohli otestovať svoju šikovnosť a výdrž v kope jedenástky, v prechode cez prekážkovú dráhu, hode do cieľa, skoku cez švihadlo či v bicyklovaní. Spolu súťažilo osem tried a samozrejme, tím Comenius, ktorý sa okrem športu a hry venoval aj koordinácii celého predpoludnia. Spolu si deti odkrútili  viac než 60 km na bicykli a urobili 1 894 preskokov cez švihadlo.

    A ako malí organizátori hodnotili deň?

    Gergő, 8.C: Ja som mal na starosti kop jedenástky. Takéto dni by sme mohli pokojne mať aj viackrát do roka.

    Gabika, 7.B: Najviac sa mi páčili nižšie ročníky, boli najaktívnejšie. Dokonca aj triedne učiteľky sa zapojili do boja.

    Bianka, 6.C: Mne osobne sa páčila prekážková dráha, hoci malí prváci nás predbehli.

    Dievčatá z 1.C: Nám sa najviac páčila hudba v telocvični!

    Deň sa skončil spoločným vyhodnotením. Na záver si každá trieda odniesla nielen diplom, ale aj pocit úžasnej atmosféry vydarenej akcie. Spoločný videozáznam štyroch zúčastnených krajín bude prezentovaný na 2. projektovom stretnutí  škôl v Dánsku  v máji 2010.

    Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Európskej komisie – Národnej agentúry celoživotného vzdelávania.

  • Oznámenie o poskytnutí voľna žiakom

     Riaditeľ Základnej školy Mihálya Tompu – Tompa Mihály Alapiskola v Rimavskej Sobote

    oznamuje žiakom tunajšej školy, že dňa 10.marca 2010 so súhlasom Krajského školského úradu v Banskej Bystrici a v súlade s vyhláškou MŠ SR 231/2009 Z. z.  poskytne žiakom  riaditeľské voľno podľa §150 ods.5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní( školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonovokrem žiakov 9.ročníkov.

    Riaditeľské voľno bude  poskytnuté z dôvodu testovania  9. ročníkov. Podľa požiadaviek rodičov  ŠKD v tento deň bude v prevádzke.

    Vyučovanie sa začne 11.3.2010.


  • Projekt Comenius

    Informácie o projekte v menu COMENIUS

  • Americký deň

    Dňa 30.apríla 2009 sa v ZŠ M. Tompu- Tompa Mihály Alapiskola na ulici Novomeského konal „AMERICKÝ DEŇ“ v „réžii“ Norberta Ádáma. Žiaci 7.C a 9.B triedy pod jeho taktovkou pripravili predpoludnie plné vôní amerických koláčikov, úžasných makiet mrakodrapov, informačných tabúľ a letákov, prezentácií, rozprávania zážitkov.

    Myšlienka usporiadať deň americkej kultúry skrsla v hlave pána učiteľa pred mesiacom, slovo dalo slovo, myšlienky nasledovali činy a tak sa za mesiac počas hodín anglického jazyka a zemepisu deti dôsledne pripravili na svoje vystúpenie. Program bol naozaj bohatý. Študenti školy, Gymnázia M. Tompu, Hotelovej akadémie a hostia z oddelenia školstva mestského úradu v Rimavskej Sobote mohli byť svedkami šikovnosti malých organizátorov, ktorí naozaj nič nenechali na náhodu.

    Všetci mali možnosť, a veru ju aj smelo využili, položiť otázky prvému hosťovi, Alexandrovi Fazekasovi, ktorý dlhé roky žije v Spojených štátoch, v meste San Diego. Rodák z Rimavskej Soboty vedel priblížiť život za oceánom naozaj pútavým spôsobom. Odpovede na otázky o životnom štýle bežných Američanov, ich každodennom živote, o naplnenom „americkom sne“ zaujali každého poslucháča.
    Po polhodinovej voľnej diskusii nasledovalo vystúpenie žiakov v anglickom jazyku. Štyri dievčatá (Zsuzsa Kiss, Henriett Sallai, Eunika Gorondi, Dalma Szántó) nám v plynulej angličtine priblížili americkú kultúru a literatúru pomocou svojich počítačových prezentácií. Najmä časť o predsudkoch voči Američanom bola vydarená, avšak po rozprávaní Fazekasa sme už aj tak všetci vedeli, že v krajine sa nežije len z hamburgerov, a napriek ich proklamovanej ignorancii ostatnej časti sveta, sú to milí a bezprostrední ľudia.

    Medzitým sa vo dverách objavil aj ďalší očakávaný hosť – John Dimeling z Americkej ambasády v Slovenskej republike. Mr Dimeling so záujmom sledoval vystúpenie žiakov, a po privítaní sa pustil do rozprávania. Americký prízvuk všetkých žiakov nútil sedieť tichšie, pretože trochu „dal zabrať“, ale pri možnosti položiť otázky sa už veru nikto nehanbil. A tak sme sa dozvedeli, že Mr Dimeling, ktorý vyučoval na univerzite v Indiane, má celkom rád halušky, páčia sa mu slovenské dievčatá, konečne si po dlhšom čase zalyžoval a za 6 mesiacov jeho pobytu na Slovensku tu stihol navštíviť veľa pekných miest. Dozvedeli sme sa aj to, čo stihol Barack Obama uskutočniť zo svojich prezidentských sľubov za prvých 100 dní vo funkcii, ako sa snaží Amerika znížiť dopad ekonomickej krízy a vôbec, prečo je Mr President taký obľúbený.

    Záverečná časť programu tiež nesklamala. Vystúpila hudobná skupina ZŠ M.Tompu so skladbou California dreaming . Napriek „snovému“ názvu sme mali celkom reálny pocit vydarenej akcie a trochu netradične strávenej lekcie anglického jazyka.
  • Rovnaká šanca-očami žiakov

    19. 3. 2009 Fotky

    Žiaci našej školy sú zapojení do nórskeho projektu Rovnaká šanca-očami žiakov. Pri tejto príležitosti nás prišla navštíviť veľvyslankyňa Nórskeho kráľovstva pani Brit Lovset, ktorá strávila na škole asi 1 hodinu. Porozprávala sa so žiakmi o prínosoch projektu. Žiaci potom prezentovali svoje práce a živo diskutovali s pani veľvyslankyňou.
  • Vznik tejto www stránky

    Vznik tejto www stránky
    26. 1. 2009 Stránka našej školy je konečne na internete. Nájdete tu množstvo rôznych funkcií a zaujímavostí. Zoznamy žiakov, tried, učiteľov, rozvrhy, aktuálne suplovania a množstvo iných údajov.

Novinky

Napíšte nám

Meno*:
Priezvisko*:
Váš e-mail*:
Vaše otázky, pripomienky*:
Opíšte prosím text z obrázka*:
komunikujem so serverom, počkajte, prosím
* takto označené polia sú povinné

Mapa